Search
Close this search box.
Zoeken
De selectiespelers van seizoen 2023/24

De selectiespelers van seizoen 2023/24

Beste Blauw-Witte,

Nu het huidige seizoen langzaam de beslissende eindfase nadert is het ook weer tijd om jullie een update te geven over de selectie voor het nieuwe seizoen. Ieder jaar worden er de nodige gesprekken gevoerd met de spelers om tot een zo sterk mogelijke groep te komen. We houden jullie graag up to date over wie jullie volgend jaar weer in Blauw-Witte kleuren zien. Dit is wat we tot nu toe weten:

Wie verdedigt het doel komend seizoen?

Peter Strijbosch is bezig aan zijn eerste seizoen bij SV Deurne na zijn overstap van FC Eindhoven. Peter zit goed op zijn plek en zal ook komend seizoen weer deel uitmaken van de selectie. Dit doet hij samen met collega-keeper Jorg van Deursen. Jorg heeft eerder dit seizoen zijn debuut gemaakt en heeft zijn wedstrijd veelal in JO23 gekeept.
Komend seizoen komt daar met Tijn Willems een nieuwe keeper bij. Na een uitstapje naar de jeugdopleiding van Helmond Sport verdedigt hij komend seizoen weer de kleuren van onze club.

Wie houdt het achterin goed op slot?

Achterin kunnen wij weer rekenen op de vaste namen. Quincy Plas, momenteel herstellende van een kuitbeenbreuk, is de laatste jaren uitgegroeid tot vaste rechtsback. De broers Luuk en Yuri Veeneman zijn, evenals Mark Louwers, de laatste jaren niet meer weg te denken als centrumverdedigers. Met hun ervaring en betrouwbaarheid vormen zij een belangrijke basis van de ploeg. Ook zij zullen komend seizoen weer hun mannetje staan. De dit jaar doorgestroomde jongelingen Siem Nijssen en Thijs van der Heijden maken een goede ontwikkeling door en ook zij gaan deze lijn doortrekken na de zomer. Twee stabiele en betrouwbare krachten.
Daarnaast behoort ook Mark Kuijpers ondertussen tot de bekende gezichten in de achterhoede. Met zijn diepgang op de linkerflank zal hij menig tegenstander weer zijn hielen laten zien.

Wie verdeelt het spel op het middenveld?

Op het middenveld zijn Dennis Groen en Joris van den Heuvel een belangrijk duo. Zij vullen elkaar perfect aan en vormen dit seizoen het hart van de ploeg. Deze lijn trekken zij ongetwijfeld door naar volgend seizoen Evenals de jongelingen Daan KnijnenburgGiel Knijnenburg en Finn van der Steijn. Daan als betrouwbare controlerende middenvelder die in goede ontwikkeling doormaakt in zijn eerste jaar bij de senioren. Finn en Giel zorgen met hun power en diepging vanaf het middenveld voor groot gevaar. Waarbij Finn zichzelf en anderen veelvuldig in scoringspositie brengt en Giel multifunctioneel is en op meerdere posities uit de voeten kan.

Wie gaan er voor de goals zorgen?

Voorin hopen wij dat Stefan van der Werf zijn doelpunten aaneen blijft rijgen. Na het herstel van zijn blessure kan hij vanaf de winterstop weer een mooi doelpuntenmoyenne voorleggen. Fijn dat wij ook in het seizoen op hem kunnen rekenen. Daarbij wordt het veelvuldig in stelling gebracht door collega-aanvallers Thijs MatheijGert Swinkels en jongeling Sam Schaefer. Thijs gaat als aanvoerder voorop in de strijd en creëert aanvallend de nodige mogelijkheden. Gert heeft zich, na zijn overstap vanuit Neerkandia, zeer snel aangepast en is een zeer stabiele factor met zijn snelheid en individuele actie. Sam is vervroegd aangesloten vanuit de JO23 en zorgt met zijn snelheid en voorzetten vanaf rechts voor groot gevaar.
Daarnaast is spits Redwan el Idrissi weer terug van een blessure die hem bijna twaalf maanden aan de kant heeft gehouden. Door werk en studie is hij misschien genoodzaakt om een jaar te stoppen met voetbal, maar wij doen er alles aan om dat te voorkomen.

Hoe gaat het met de langdurige blessures?

 

Helaas hebben wij ook afgelopen seizoen te maken gehad met twee langdurige blessures. Teun Bijsterveld raakte in de bekerwedstrijd tegen Rhode (18 september) zwaar geblesseerd en heeft inmiddels twee operaties aan zijn knie achter de rug. Waarvan de laatste vrij recentelijk op 24 maart. Daardoor gaat zijn herstel helaas nog wel een tijdje duren. Via deze weg willen wij Teun nogmaals een hart onder de riem steken!
Harm van der Steen heeft dit seizoen nog niet op het wedstrijdformulier gestaan. Ook dit heeft te maken met een blessure, opgelopen tegen SC Susteren op 15 mei vorig jaar. Na een lange herstelperiode is Harm echter weer op de weg terug en sluit hij vanaf komende week weer volledig aan bij de trainingen. Goed nieuws voor de spits die mede door zijn ervaring zeker wat extra’s toe kan voegen aan de selectie!

We houden jullie de komende weken up to date over alle ontwikkelingen rondom de selectie. Zo is het onder andere van belang om te melden dat onze JO23 spelers een erg goede ontwikkeling doormaken. Wordt vervolgd.

Laatste nieuws