Search
Close this search box.
Zoeken
SV Deurne trots op 12 trainers die succesvol de JV …

SV Deurne trots op 12 trainers die succesvol de JVTC-cursus afronden

De ontwikkeling van het jeugdvoetbal speelt een belangrijke rol bij SV Deurne, en dat betekent dat er voortdurend wordt geïnvesteerd in de ontwikkeling van de trainers. Het afgelopen jaar was geen uitzondering, want maar liefst 12 trainers hebben met succes de Jeugd Voetbal Trainer Coach (JVTC) cursus afgerond, een instapcursus van de KNVB die bestaat uit vier avonden vol praktijkopdrachten, theorie en huiswerk.

Het is al het vierde jaar op rij dat SV Deurne deze cursus organiseert, en het succes ervan heeft ervoor gezorgd dat de club heeft besloten om volgend jaar opnieuw een cursus aan te bieden, mits er voldoende animo is.

Een opvallend aspect van deze cursus was de diversiteit aan deelnemers. Naast al actieve trainers van SV Deurne, waren er ook ouders van jeugdspelers die tevens fungeren als hulptrainers in de Gelijke Kansen-lichtingen. Curshen Lourens, Dolf Derks, Joshua Relou, Marcel Berkers, Marco Wijnands, Patrick van Dijk, Roel Beijers en Wil van de Berkmortel hebben zich allemaal met veel toewijding ingezet om hun kennis en vaardigheden te vergroten.

Verder waren er twee ambitieuze trainers binnen de club, Stef Willemse en Martijn Sanders, die ook de JVTC-cursus voltooiden. Deze enthousiaste jongelingen tonen hiermee hun betrokkenheid bij de club en hun wil om te groeien als trainers, wat veelbelovend is voor de toekomst van het jeugdvoetbal bij SV Deurne.

Opvallend waren ook de twee deelnemers van buitenaf, Raoul Bennenbroek van SV Grashoek en Tim Bots van ZSV. Zij zijn via contacten binnen SV Deurne aangesloten bij de cursus. Wij staan namelijk open voor samenwerkingen met andere clubs uit de regio.

Thijs Matla, als Hoofd Opleiding en tevens docent van de cursus, liet weten zeer blij en dankbaar te zijn voor de inzet van de trainers. Hij benadrukte dat investeren in hun eigen ontwikkeling uiteindelijk ten goede komt aan de kinderen. Door voortdurend te groeien als trainers kunnen zij de jeugdige spelers nog beter begeleiden en het plezier in het voetbal vergroten. Het is een prachtige stap die deze trainers hebben gezet om zichzelf verder te ontwikkelen en zo bij te dragen aan het voetbalplezier en de ontwikkeling van de jeugd bij SV Deurne.

Wij feliciteren alle geslaagde trainers en kijken vol verwachting uit naar de volgende lichting die volgend jaar aan de JVTC-cursus zal deelnemen. Het blijft een blijk van het voortdurende engagement van SV Deurne om de jeugd een fantastische voetbalervaring te bieden, ondersteund door bekwame en toegewijde trainers.

Laatste nieuws