Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
SV Deurne pakt verdiende overwinning tegen Sportcl …

SV Deurne pakt verdiende overwinning tegen Sportclub ’25, maar kwam een paar keer goed weg

Het waren vandaag prima voetbalomstandigheden en zowel Deurne als Sportclub’25 uit het Zuid-Limburgse Bochholtz schotelden de toeschouwers een aardige wedstrijd voor. Het was niet te zien, dat de gasten op de laatste plaats staan. Ze speelden gegroepeerd voetbal, lieten Deurne komen en probeerden via snelle counters gevaarlijk te worden, hetgeen regelmatig lukte. Deurne was voetballend wel de bovenliggend partij, maar had het toch vaak lastig.

Dit neemt niet weg, dat Deurne al in de 11e minuut op voorsprong kwam, nadat Joris van den Heuvel in twee instanties Stefan van der Werf rechts in het strafschopgebied vrij wist te spelen en die weet met dit soort kansen wel raad en schoof de bal beheerst in de verre hoek 1-0.

De vreugde was, zoals al vaker dit seizoen van korte duur. Nauwelijks een minuut later was het alweer 1-1 door een rake kopbal van Bas Loozen na slordig verdedigen van SV Deurne. Op het kwartier kopte Stefan een voorzet van Dennis Groen over het doel.

 

Over en weer waren er in het laatste half uur van de eerste helft mogelijkheden op meer doelpunten, waarbij een uitval over links bij Sportclub ’25 eindigde met een diagonaal schot op de buitenkant van de paal. Finn van der Steijn en Stefan liepen elkaar omver na een goede individuele actie van Finn, een kopbal van opnieuw Stefan na een vrije trap van Dennis eindigde in de handen van de keeper. Scherpe voorzetten vanaf rechts, eerst via Quincy Plas en daarna via Luuk Veeneman gingen voorlangs zonder dat iemand er een voet tegen kon zetten.

 

In de tweede helft waren de eerste mogelijkheden voor de gasten, die in de 57e minuut een makkelijk gegeven penalty (door de overigens goed leidende scheidsrechter Sterre Bijlsma) op katachtige wijze door Peter Strijbosch uit de linkerbenedenhoek geranseld zagen worden. Kort daarna was er een vallend afstandsschot, dat maar net over het Deurnese doel viel. Uit de tegenaanval gaf Quincy een mooie steekpass op Finn, die de bal via de kluts teruglegde op Dennis, die op zijn beurt vanaf 20 meter snoeihard uithaalde en de bal via de binnenkant van de paal binnen zag vliegen 2-1. En weer was er kort na de goal een goede mogelijkheid voor Sportclub ’25, die door Quincy onschadelijk gemaakt kon worden. Een paar minuten later had Deurne de wedstrijd in het slot kunnen gooien, maar vond Stefan de keeper op zijn weg na een mooie dieptepass van Finn.

 

SV Deurne wisselde van der Steijn voor Jasper Aarts en Matheij voor Rens Joosten. Deze laatste wist direct een diepe bal van Luuk te verlengen op Stefan, die vanaf de penaltystip de vrije bal hard over het doel joeg. Meteen daarna kwam Deurne twee keer goed weg na slechte uittrappen van Peter. Eerst wisten de spitsen van de gasten de bal niet goed te raken en daarna was het de binnenkant van de paal die redding bracht. In het laatste kwartier had Deurne het initiatief weer in handen en was het een aantal keren gevaarlijk, vooral via Rens, die zijn directe tegenstander een paar keer goed wist te passeren. Helaas konden Jasper en Dennis de voorzetten niet verzilveren en werd een mooi schot van Rens met links door de keeper uit de linkerbovenhoek gehaald. De keeper stopte ook nog een kopbal van Jasper en had geluk dat een voorzet van Stefan net niet door Gert Swinkels kon worden binnengelopen. Toch was het slotakkoord in de blessuretijd voor SV Deurne toen Gert, die een ongelukkige wedstrijd speelde, eindelijk een actie succesvol bij Stefan wist te krijgen, die alleen voor de keeper de bal binnenschoof voor de eindstand: 3-1.

 

Door deze derde overwinning op rij klimt SV Deurne naar plek vijf en staat volgende week de interessante wedstrijd in Vierlingsbeek tegen Volharding, dat 1 punt meer heeft, op het programma.

Opstelling SV Deurne: Strijbosch-Plas-L. Veeneman-Louwers- van der Meer (81’van der Heijden)-van den Heuvel-Groen-van der Steijn (65’Aarts)-Matheij (65’Joosten)-van der Werf-Swinkels.

Laatste nieuws