Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
Voorbeschouwing RKSV De Ster 1 – SV Deurne 1

Voorbeschouwing RKSV De Ster 1 - SV Deurne 1

Sportpark ’t Hetjen vormt komende zondag het decor voor de ontmoeting tussen RKSV De Ster en SV Deurne. Eerder dit seizoen legden onze Blauw-Witten in de absolute slotfase beslag op de zege tegen de opponent afkomstig uit het Limburgse Stein. In een mêlee van spelers schoot Gert Swinkels destijds middels een vlammende uithaal de bal tegen de touwen, en veroorzaakte zo een enorme explosie van vreugde onder de Deurnese aanhang. Hoewel de formatie van hoofdtrainer Pedro Ricksen meer dan voldoende mogelijkheden had om op het scorebord te verschijnen, was doelman Peter Strijbosch met uitstekend keeperswerk telkens een sta-in-de-weg en bleek daarnaast het houtwerk ons vaandelteam die middag goed gezind. Alles bij elkaar genomen was Deurne na ruim 96 minuten voetbal het meest fortuinlijk.

Afgelopen weekend verloor De Ster op bezoek in Hoensbroek bij EHC met 2-0, en daardoor kwam er voor de Limburgers abrupt een einde aan een ongeslagen serie van maar liefst zeven wedstrijden. Met 27 punten uit zestien gespeelde wedstrijden bekleedt de ploeg op dit moment de vijfde plek in de stand. In de persoon van Frank Kamps beschikken ‘De Sterren’ over de topscorer van de Eerste Klasse F. De boomlange spits scoorde dit seizoen al 18 keer, en is met zijn lengte zowel in aanvallend als verdedigend opzicht bij onder andere dode spelmomenten van enorme waarde. Kamps wordt veelal geflankeerd door de rappe en uiterst vaardige aanvallers Marchello Paterek en Giel Piereij. Met name laatstgenoemde was eind oktober een grote plaag op de Kranenmortel en stond meermaals aan de basis van een aantal vlot lopende aanvallen van zijn elftal.

Waar bij Deurne de laatste weken jongeling Rens Joosten furore maakt met een serie prima wedstrijden en dito doelpunten, is Cisco Conjour bij De Ster een groot opkomend talent. Wat heet, met zijn zestien lentes jong debuteerde Conjour begin oktober vorig jaar in de uitwedstrijd tegen SV Someren voor de Limburgers, en als inmiddels zeventienjarige tekende hij onlangs voor zijn eerste doelpunt door de laatste treffer in de 4-0 zege tegen RKSV Minor voor zijn rekening te nemen.

Voor het eerst in bijna een jaar tijd leden onze Blauw-Witten voorbije zondag weer eens een competitienederlaag in eigen huis. Sportclub Susteren bleek uiteindelijk nipt de sterkste, maar gezien de vele kansen voor ons vaandelteam had de nederlaag met ietwat meer geluk en precisie in de afwerking wellicht voorkomen kunnen worden. Desalniettemin mogen de mannen van Frank Teeuwen uitermate trots zijn op de formidabele thuisreeks die zij hebben neergezet. RKSV Wittenhorst was om precies te zijn 11 maanden en 28 dagen geleden immers de laatste ploeg die met de volle buit de Kranenmortel verliet.

In Zuid-Limburg is Deurne gebrand om de aansluiting te behouden richting de plekken vijf en zes op de ranglijst, en daarbij zou een overwinning zeer welkom zijn. Een pittige maar bovenal mooie opdracht tegen een doorgaans goed voetballende ploeg. Vanuit de KNVB heeft arbiter Masman de leiding over het treffen gekregen, en hij wordt bijgestaan door zijn assistenten Pastoor en Geurts. Aanvang wedstrijd is zoals gewoonlijk om 14:30 uur.

Tot dan!

 

 

Laatste nieuws